Élőépítészet

folytatni a Teremtést - Magyar élő építészet a 20 éves Kós Károly Egyesülés kiállítása az Iparművészeti Múzeumban

Egyetem - 2009 Sárospatak Játszótér

A nagysikerű 2008-as építés után az idén is a Szerves Építészet II. tantárgy keretén belül sárospataki tervezési feladatot adtunk a hallgatóknak. A helyszín Kispatakon a Dózsa György utca.
A tervezés több fázisban zajlott, az utolsó órán a tanárok (Jánosi János, Csernyus Lőrinc, Turi Attila) és a diákok együttesen választottuk ki azokat a terveket, melyeket megvalósításra ajánlunk az Alapítvány részére.
A két kiválasztott tervet egyenlőre tekintsék ?nyers változatnak?, a pontos részleteket a kiválasztott mű szerzője az irodánkban töltendő nyári tervezési gyakorlata során segítségünkkel kidolgozza..
A két alkotás közül a spirál inkább elméleti jellegű, míg a torony jellegű építmény gyakorlatiasabb, bár a szerkezeti megoldásokon még sokat kell gondolkozni. Mindkettőhöz csatlakoztathatók később szabvány játékok is.
A tavalyi tábor sikere, a kedves vendéglátás, a hely lenyűgöző szépsége, kultúrája rendkívül népszerűvé tette a ?pataki építést?, így az idei alkalomra ? augusztus 23- szeptember 3- is sokan jelentkeztek.