Élőépítészet

folytatni a Teremtést - Magyar élő építészet a 20 éves Kós Károly Egyesülés kiállítása az Iparművészeti Múzeumban

Tamási - Vályi Péter Szakképző Iskola bővítése

Vályi Péter Szakképző Iskola, Tamási, 1997-től.

1997.-ben kereste meg irodánkat az Iskola Igazgatója, hogy a két épületben működő iskolának tervezzünk egy aulát, amely egyben tornaterem is. Felmérve az adottságokat, valamint a beszélgetések során körvonalazódó kéréseket, végül egy komplex fejlesztésben gondolkodtunk, mely a következő: a két meglévő épületre ráépítünk egy szintet, a két épület közé beépítünk egy aulát, a telken lévő fiúkollégiumot felújítjuk és bővítjük, hozzáépítünk egy diákétkeztetést szolgáló konyhát és éttermet ( mely nyáron az idegenforgalom céljára is hasznosítható), valamint egy tornatermet. Hihetetlennek tűnt, de végül a teljes 1,2milliárd forintos beruházási összeget megnyerte az iskola címzett állami támogatás formájában. A sikeres pályázat után határozta el az Önkormányzat, hogy a tornatermet olyan formában kívánja megépíteni, hogy az a későbbiekben városi sportcsarnok lehessen. Így a tornaterem különálló épületként jelenik meg, csak fedett gyalogos folyosó köti össze az iskolával. Elkészülte után (2002.) Tolna megye legjelentősebb oktatási intézménye lett az Iskola.

Tervezők: építész tervező: Szentesi Anikó
Patyi György
Molnár Mihály
Statikus tervező: Donáczi Péter
Mantuáno Tamás
Épületgépész tervező: Földes László
Elektromos tervező: Révhegyi Ferenc
Konyhatechnológia. Fraknói Béla
Belsőépítészet: Veréb Csaba
Márton László Attila
Út, vízelvezetés: + Kajtár László
Közművek: Hrustinszky György
Kerttervező: Buella Mónika

Az Iskola és a fiúkollégium bővítése után elkészítettük a leánykollégium felújításának, bővítésének is az engedélyezési tervét, melyet az Önkormányzat minden évben felterjesztett címzett állami támogatás pályázatára. Eddig azonban eredménytelen volt a jelentkezés, közben meg is szűnt ez a pályázati lehetőség, pedig egyedül az Önkormányzat a projekt megvalósítására képtelen.

2008.-ban pedig tanulmánytervet készítettem az iskolával szemben lévő telekre egy felnőtt Oktatási Központra. A tervet az Önkormányzat elfogadta, elvben támogatja, azonban anyagiak miatt egyenlőre álom a megvalósulása.

Az Iskola neve 2008. óta az összevonásoknak köszönhetően megváltozott, jelenlegi neve: Tolna Megyei Önkormányzat Szent László Iskolája és Kollégiuma, Térségi Integrált Szakképző Központ